Kulelimforum
Tartışma Yöntemi Terapisi 65007407oc6
Kulelimforum
Tartışma Yöntemi Terapisi 65007407oc6
Kulelimforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kulelimforum


 
AnasayfaHoş GeldinizAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tartışma Yöntemi Terapisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
HAYAT
Kulelimfm Dj
HAYAT


Aktiflik :
Tartışma Yöntemi Terapisi Left_bar_bleue10 / 99910 / 999Tartışma Yöntemi Terapisi Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 1628
Başarı Puanı : 3427
Kayıt tarihi : 28/07/09

Tartışma Yöntemi Terapisi Empty
MesajKonu: Tartışma Yöntemi Terapisi   Tartışma Yöntemi Terapisi Icon_minitimeÇarş. Ocak 06 2010, 13:56

Tartışma genellikle problem haline gelmiş belli bir durumun çözümüne yönelik olarak yapılan sözlü bir fikir alış verişidir. Sonuçta biri veya diğerinin fikri galip gelir kimi zaman orta yol bulunarak anlaşma sağlanır bazen de sonuçsuz kalır.

Sonuçta haklı olanın fikrinin ortaya çıkması iyidir de tartışma adabından habersiz ve tartışmayı kavga ile karıştıran insanlardan birisi ile bu çoklu oyunu oynamak durumunda kalmışsanız vay halinize.

Birçok şeyde olduğu gibi tartışmanın da bir adabı ve uyulması gerekli kuralları vardır. Bunlar yazılı kurallar olmayıp uyulmazsa kimse kanun zoruyla sizi adapte etmeye uğraş vermez. Sonuçlarına katlanmaya hazırsanız uymamak hakkınız daima saklıdır.

Tartışmaktan uzak kalmak ve zorunda kaldığımız zaman ise adabına uymakta hem iç huzurumuzu hem de insanlarla iletişimimizi korumamıza yardımcı olacaktır

Şimdi dilerseniz gelin tartışmaya girmek durumunda kaldığımızda gerek kendimize dikkat etmek ve gerekse karşı tarafı yaralamamak için yapmamız gerekenleri bir terapi tadında gözden geçirelim.

-İşin başında var olması gereken bir tartışma adabından söz etmiştik. Her türlü adaba herkesin bizim anladığımız biçimde uyum göstermesini beklemek gibi bir lüksümüz yoktur. Bu yüzden açıkça gerekmedikçe insanlarla hele de tanımadığımız insanlarla tartışmaya girmemek daima huzurumuzu korur.

Sonucun ne olacağını bilemediğimiz gibi insanların davranışlarının biçimini ve sınırlarını da kestiremeyeceğimizden olumsuzluklardan uzak kalmamıza yardımcı olur.
-İstemeden de olsa tartışma içine çekilmişsek kendi adımıza illaki bir adabı olduğunu aklımızda tutmaya gayret etmeli.
-Tartışma esnasında gözlerimizi bilinçli kullanmalıyız. Karşımızdaki insanın ne zaman gözlerine bakıp ne zaman gözlerimizi üzerinden çekmemiz gerektiğini dikkatli ayarlamamız süreçte bize yardımcı olacaktır.

-Karşımızda bulunan insana gözlerimizi dikmek kimi zaman meydan okuma gözlerimizi kaçırmakta suçlamayı kabul veya ürkme anlamına gelebileceğinden gereksiz yanlış anlamaları başından önlemiş oluruz.
-Ne kadar soğukkanlı görünseniz de özellikle sizi iyi tanıyan insanlarla tartışma ortamı içerisinde kalmışsanız vücut dilimize dikkat etmek de işimizi kolaylaştıracaktır. Bazen yapılan ufak bir mimik o anda vermeyi istediğimiz mesajın yanlış anlaşılmasına neden olabilir.

-Eliniz kolunuz ne kadar ağrısa da asla kollarınızı kavuşturmamaya dikkat edin. Vücut dilinden zerre kadar anlamayan insanlar bile günümüzde kollarını kavuşturmanın karşındakinin fikrine katılmamak ve konuya kapalıyım mesajını vermek amacı ile yapıldığını varsaymaktadırlar.
-Tartışma esnasında ses tonumuz ayrı bir özeni hak eder. Agresif olmaktan uzak sohbet havasındaki bir ses tonu lehimize bir puan olacaktır.
-Tartışmayı kan davasına dönüştürmemek için sinirli olsak da bunu belli etmemeye saygı kurallarının gerektirdiği şekilde hareket etmeye özen göstermekte sürece uygun hareketlerden birisidir.

-Kendi fikirlerinizi kabul ettirmek için tepinmek yerine tartışma ortamını bilmediğiniz şeyleri öğrendiğiniz bir yer olarak kabul etmek yararınıza olacaktır.
Hiçbir konuda değilse bile karşınızdaki insanın ne zaman sinirlenebileceğini veya sınırlarını öğrenebilmek adına mükemmel bir kolaylıktır.
-Karşınızdaki insan dilediği kadar sinirlenebilir. Siz adrenalin seviyenizi normalde tutmaya özen gösterin. Bu hem vücudunuza zarar verip olumsuz değişiklikler yaratarak zayıf düşürür hem huzurunuzu bozar.

Gerekirse yanınıza bir paket çikolata bulundurun. Sinirlenmeye başladığınızı hissettiğiniz anda ağzınıza atarsınız. Kaldı ki sinirlerinizin gerilmesi tartışma bitiminden sonra bile sizi etkilemeye devam edecektir.
Bu ufak noktalara dikkat edildiği zaman tartışma sonucu ne olursa olsun insanlarla aramız bozulmaz ve huzurumuz kaçmaz. Önemli olan huzur içinde yaşayabilmek değil midir?

Yazan: Patricia Muradi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tartışma Yöntemi Terapisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kulelimforum :: Her Telden, Eğlence, Mizah, Tartışma :: Kıssadan hisseler-
Buraya geçin: