Kulelimforum
Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin 65007407oc6
Kulelimforum
Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin 65007407oc6
Kulelimforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kulelimforum


 
AnasayfaHoş GeldinizAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
HAYAT
Kulelimfm Dj
HAYAT


Aktiflik :
Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin Left_bar_bleue10 / 99910 / 999Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 1628
Başarı Puanı : 3427
Kayıt tarihi : 28/07/09

Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin Empty
MesajKonu: Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin   Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin Icon_minitimeSalı Şub. 23 2010, 10:38

Konuşma iletişim kurmakKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin duygu ve düşüncelerimizi aktarmak için kullandığımız etkili araçlarımızın başında geliyor. Konuşmanın bozulduğu her durumda iletişimimiz de kurulması aksıyor. Özürlü konuşmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin aile içi ve dışında büyük güçlüklere yol açıyorKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin çok çeşitli uyum sorunları ortaya çıkabiliyor. Sorunlar özellikle eğitim alanında yaşanan olası sıkıntılara kaynaklık ediyor.

Kekeleme iletişimin bozulmasına yol açtığında sıkıntı ve gerginlik yaratıyor. Alay edilmeKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin konuşmadan dolayı dikkat çekme çocuk için dayanılmaz bir gerginlik doğuruyor. Bu tür bir durum sonunda da başta akademik olmak üzere birçok sosyal etkinlikten uzaklaşan çocuk zarar görebiliyor. Bu etkilenmenin sonuçlarını önceden kestirmek her zaman mümkün olmuyor.

KekemelikKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin sözel anlatımın akıcılığının istemsiz olarak kesilmesiyle ortaya çıkıyor. Genellikle ses ya da hecelerin tekrarıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin uzatılmasıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin duraksaması ya da sesin tamamen durması şeklinde ortaya çıkıyor. Bu özelliğinden dolayı kekemelik “Akıcı Konuşma Bozukluğu” olarak da adlandırılabiliyor. Göz kırpmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin yüz buruşturmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin dil ve dudak titremeleriKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin başın ani atma hareketleri ve nefes alma düzensizlikleri görülüyor. Telefon konuşmasıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin topluluğa konuşmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin takdim yapmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin kendi ismini söylemeKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin otorite figürlerine karşı konuşmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin iş görüşmesi ve resmi sunumlarda artarak ortaya çıkabiliyor.

Kekelemesi olan çocuklarınKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin olmayanlara göre daha fazla davranışsal ve duygusal sorun yaşadıklarını tespit edildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zafer Atasoy şunları söyledi:

“Kekelemede ailesel yatkınlıktan söz ediyoruz ancak bu değerlendirme genetik bir geçiş anlamını içermiyor. Kekeleme nedeni ile ilgili yapılan çalışmalarda kekelemesi olan ve olamayan çocuklar ve ailelerinin özellikleri arasında belirgin fark görülmedi. Ancak kekelemesi olan çocukların olmayanlara göre daha fazla davranışsal ve duygusal sorun yaşadıkları tespit edildi. Bu artış kekelemenin nedeni olabileceği gibi sonucu da olabilir. Diğer yandan kekelemesi olan çocukların ailelerinin bir kısmında titizlikKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin düzenKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin mükemmeliyetçilik gibi özelliklerin yanı sıra baskıcıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin aşırı koruyucu oldukları da bildiriliyor. Kekeme çocuklarda çekingenlikKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin korkmaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin titizlikKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin sıkıntılı olma kişilik özellikleri olarak ön planda. Kekelemenin başlaması sıklıkla ani oluyor. Köpek kovalamasıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin şahit olunan kavga gibi örseleyici ve yoğun duygusal bir durum sonrasında kekemeliğin ortaya çıkması klinikte sık görülen bir durum. “

Kekeleme ortaya çıktıktan sonra büyük oranda çocuğun gelişim süreci içinde kendiliğinden sönüyor. Konuşma bozukluğunun dönemleri de bulunmuyor. Ancak sönmemiş ya da tedavi edilmemiş ve uzamış kekelemeden ileri dönem olarak söz edilebiliyor.

Kekemeliğin tedavisi için ne zaman bir uzmana başvurmalı?

Diğer tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi tedaviye ne kadar erken başlanırsaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin başarı şansı da o denli artıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zafer Atasoy kekemeliğin tedavi süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Öncelikle çocuğun bozulmuş olan konuşmasını düzeltmek için zorlanmaması gerekiyor. Bunun için konuşması kesilmemeli uyarılarak düzgün konuşması istenmemeli. Çocuk düzgün konuşmak ister ancak başaramadığı için huzursuzluk duyar. Yapılacak uyarılar çocuğu daha büyük gerginlik ve sıkıntı içine sokabilir. Böyle bir uyarı çocuğun kekelemesini artırmaktan başka bir işe yaramaz. SabırlaKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin düzeltmedenKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin ağzından kelime çalmadanKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin onun yerine konuşmadan dinlemek tedavi için ön koşuldur. Benzer bir tutumla karşılaşan ve kekelemesine karşın ilişkisini sürdüren çocuk kendisini rahat hissedeceği için konuşması da rahatlar. Kekeleyen çocuğun duygusal olarak rahat bir durum içinde olmadığının unutulmaması gerekiyor.”

Kekelemesi olan çocuk için anne babanın öncelikleKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin bu durumun büyük oranda kalıcı olmadığını bilmesi önem taşıyor. Durumu abartılı bir tepki ile karşılamamak ve sükûneti korumak gerekiyor. Çocuğun bilerek yapmadığıKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin kendisinin bu kekelemeden dolayı acı çektiği göz önünde tutulmalı. Bu tabloyu ortaya çıkaran etken olarak gördükleriKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin çocukları için taşınması zor duygusal durum(lar) varsa bunu ortadan kaldırma ya da daha kolay taşınabilir hale getirmek ana baba görevi olarak kabul edilmeli.

2 -6 yaş grubundaki çocukların yüzde 5’inde kekeleme görülüyor. Kekemeliğe en sık rastlanan yaş grubu ise 3 – 4 yaş arası. Kekelemesi olan çocukların yaklaşık yüzde 80’i ergenlik öncesinde belirtilerinden kurtuluyorKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin bu grup içinde olan kekelemeyi “fizyolojik” olarak adlandırmak mümkün. Kekemelik toplumda yüzde 1 oranında görülüyor. Erkek çocuklarda kekemelikKekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin kız çocuklara göre iki misli fazla karşımıza çıkıyor. Bu oran erişkinlik döneminde artarak 5 misline yükseliyor. Ailesel sıklık oranı yüzde 50 civarında bulunuyor.Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kekeleyen Çocuğu Sabırla Dinleyin
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kulelimforum :: Romantizm & Duygusallık :: Bayanlara Özel :: Anne & Bebek-
Buraya geçin: